Quornsoppa med chili och lime
4 portioner
2 liter grönsaksbuljong
Ca 20 g färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
2 citrongräs
4 limeblad
250 g äggnudlar
Ca 2 msk rapsolja
4 quornfiléer
Chilipulver
Salt och peppar
1 stor eller 2 små pak-choi eller 100 g färsk spenat
1 lime i klyftor
Chili och koriander till garnering
Koka upp buljongen. Skala ingefäran och skär den i skivor. Skala vitlöken och skär den i skivor. Kärna ur och skiva chilin. Skär citrongräset i strimlor.
Lägg ingefära, vitlök, citrongräs, chili och limeblad i buljongen. Låt sjuda utan lock i ca 20 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar.
Värm oljan i en stekpanna. Stek quornfiléerna på båda sidorna med salt, peppar och chilipulver. Skär dem i skivor och lägg ovanpå nudlarna.
Sila bort kryddorna från buljongen. Skär bort botten på pak-choin och lägg ner bladen i buljongen. Låt sjuda i 30 sekunder och häll upp direkt i skålarna.
Servera med limeklyftor och garnera med chili och koriander.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar