lördag 18 oktober 2014

Quornsoppa med chili och lime

Jag har en asiatisk kokbok där jag byter ut köttet mot vegetariska produkter istället. Denna gången blev det en soppa som blev sådär fantastiskt god och fräsch. Så den vill jag gärna dela med mig av.

Quornsoppa med chili och lime

4 portioner

2 liter grönsaksbuljong
Ca 20 g färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
2 citrongräs
4 limeblad
250 g äggnudlar
Ca 2 msk rapsolja
4 quornfiléer
Chilipulver
Salt och peppar
1 stor eller 2 små pak-choi eller 100 g färsk spenat
1 lime i klyftor
Chili och koriander till garnering

Koka upp buljongen. Skala ingefäran och skär den i skivor. Skala vitlöken och skär den i skivor. Kärna ur och skiva chilin. Skär citrongräset i strimlor.

Lägg ingefära, vitlök, citrongräs, chili och limeblad i buljongen. Låt sjuda utan lock i ca 20 minuter.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och fördela nudlarna i stora soppskålar.

Värm oljan i en stekpanna. Stek quornfiléerna på båda sidorna med salt, peppar och chilipulver. Skär dem i skivor och lägg ovanpå nudlarna.

Sila bort kryddorna från buljongen. Skär bort botten på pak-choin och lägg ner bladen i buljongen. Låt sjuda i 30 sekunder och häll upp direkt i skålarna.

Servera med limeklyftor och garnera med chili och koriander.




(Grundrecept från Monica Eisenman´s Asiatiska)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar