måndag 6 oktober 2014

Citrus & chilimarmelad

Det är roligt att experimentera lite tycker jag. Så denna gången gjorde jag en citrusmarmelad där jag tillsatte chili för att ge den lite sting. Den blev fruktansvärt god. Helst till en stark god ost. Den är väldigt enkel att göra också. Denna satsen ger 5 dl. Alltså 2 burkar. En till dig själv och en att ge bort. Grundreceptet tog jag från Vegomagasinet nr 3 2014.

Citrus- och chilimarmelad
5 dl

2 apelsiner
½ citron
½ lime
1 dl vatten
2 ½ dl syltsocker
1 röd chili

Riv det yttersta skalet på samtliga citrusfrukter och lägg undan så länge. Skär bort det tjocka skalet som är kvar så att du bara ser fruktköttet. Skär ut filéerna ur frukterna men undvik de vita skiljeväggarna. Ta bort kärnorna från chilin och finhacka den.

Blanda citrusfiléer, vatten, chili och syltsocker i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i 15-20 minuter. Mixa marmeladen med en stavmixer. Skumma av väl. Blanda ner de rivna citrusskalen. Häll upp i varma glasburkar och förslut. Förvara i kylskåpet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar