fredag 3 oktober 2014

Heta mexikanska bönburgare

Det är mycket roligare att göra sina egna burgare än att köpa de där frysta. Dessutom är det mycket godare och nyttigare. Men vilka är de bästa burgarna att göra då? Jag fastnade för dem här och måste dela med mig. Receptet hittade jag i Vegomagasinet nr 5 2014.

Mexikanska bönburgare
1 rödlök
1 färsk chili
2 burkar, á 400 g, svarta bönor
2 dl ströbröd
1 msk tomatpuré
1 msk mörk sojasås
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
Salt
Svartpeppar
1/2 kruka koriander

Tillbehör
Tomater
Rödlök
Sallad
Hamburgerbröd
Aioli
Ketchup

Hacka rödlöken och chilin fint. Låt fräsa i några minuter i en stekpanna med olja tills löken har mjuknat.

Häll av spadet från bönorna och skölj dem i kallt vatten. Häll ner bönorna i en bunke tillsammans med 1 dl ströbröd, tomatpuré, sojasås, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar.

Mixa ihop allt med hjälp utav en stavmixer eller matberedare. Vänd till sist ner den stekta löken och chilin samt finhackad koriander.

Häll ut resterande ströbröd på en tallrik. Forma biffar av smeten i valfri storlek och vänd i ströbrödet. Stek dem gyllenbruna i rapsolja.

De är goda att serveras i hamburgerbröd tillsammans med sallad, tomat, rödlök, ketchup och aioli. Välj själv dina favorit tillbehör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar