torsdag 12 januari 2012

Vegetariska dumplings

Dumplings

Deg:
4 dl vetemjöl
1,5 dl ljummet vatten

Fyllning:
1 liten purjolök eller några salladslökar
6-8 champinjoner
1 paket tofu
Ingefära efter smak (Ingefärspulver går bra)
Chiliolja efter smak
Soyasås

Sesamdip:
3 msk sesamolja
1,5 msk ljus sojasås
2 msk sesamfrön utan skal

Lägg mjölet i en matberedare. Tillsätt lite ljummet vatten i taget tills det blir en slät deg. Täck med en handduk i ca 30 minuter. Rör ihop sesamdippen.

Strimla purjolök och champinjoner. Hacka tofun i mindre bitar. Hacka eller riv ingefäran. Fräs allt en stund i en stekpanna tillsammans med chilioljan.

Ta en liten boll deg och kavla till en tunn rund ring, (använd ett glas eller en form). Fyll med röran. Pensla kanterna med lite vatten och knip sedan ihop dem.


Jag valde att använda min Philips ångkokare och det fungerade jättebra. Tänk på att inte ha de för långt ner bara. Andra eller tredje våningen räcker. Ca 10 minuter eller tills de blåst upp sig och fått en fin yta. De ska bli lite genomskinliga och glansiga.



Servera dumplings med ris och sesamdippen. Färdig chilisås fungerar också utmärkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar